Samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet

FSK är medlemsorganisation i Kulturens bildningsverksamhet. Kulturens är, som namnet antyder, ett studieförbund med särskilt fokus på kulturutövare. Om din kör är samarbetsförening till Kulturens kan såväl kören som du som ledare få stöd på olika sätt.

Du kan exempelvis dela in kören i olika grupper, till exempel för tuttirep, stämrep, föreningsutveckling, marknadsföringskunskap och repertoarutveckling. Genom att samarbeta med Kulturens och rapportera in cirkeltimmarna, kan kören få verksamhetsmedel för vissa kostnader som är hänförliga till den folkbildningsverksamhet de genomfört.

Utöver detta kan kören fyra gånger per år ansöka om "regionala projektmedel" som är till för föreningars utveckling. Det kan till exempel vara en större konsert, samarbete med annan kör, medverkan i festival eller anlitande av externa pedagoger.

Kulturens erbjuder också alla ledare som genomgått deras ledarutbildning att ansöka om så kallade individuella kompetenscheckar. Det finns fyra ansökningstillfällen per år och checken kan användas för ledarens vidareutbildning.


Kulturens erbjuder också administrativa tjänster via Arel-Data, det kan till exempel vara att betala ut arvode till en körledare. Kören faktureras sedan för körledarens arvode vilket är momsbefriat.


Läs mer om detta på Kulturens hemsida.

Md ejeby banner 36x250
Md banner eea2024 ko rledaren 250x108px
Md webp.net gifmaker
Md gehrmans
Gehrmans Musikförlag
Md banner notpoolen 2021

Vill du annonsera här?
Klicka här för info

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub