Styrelsen

Vid Föreningen Sveriges Körledares kongress i Trondheim oktober 2018 valdes en ny styrelse. Nedan finner du de presentationer styrelsemedlemmarna skrev om sig själva inför 2018 års sista nummer av Körledaren.

Vill du nå styrelsen gör du det lättast genom att skicka ett e-postmeddelande till: styrelsen@korledare.se

Namn: Kerstin Börjeson, ordförande

Ålder: 60 år

Var bor du? Hägersten, Stockholm, på sommaren i Bohuslän.

Vad sysslar du med? Jag är kyrkomusiker i Uppenbarelsekyrkan i Hägersten sedan 1994.

Leder du någon kör? Nu leder jag tre körer i församlingen: Chorista, flickkör för ålder 13-18 år, Hägerstens Ungdomskör (ålder 18-30) med klassisk inriktning, samt Hägerstens Kammarkör. Tidigare har det också varit mycket barnkörledning i kyrkans "körtrappa" .

Favoritkörstycke? Alldeles för många, Frank Martins Mässa för dubbelkör, Strauss Der Abend, Bachs Singet dem Herrn ... eller Jag har ett hav inom mig av Georg Riedel ...

Bästa konsertupplevelsen? Det är många ... men första gången jag fick göra Monteverdis Mariavesper och kliva in i den klangvärlden är oförglömlig. Eller när jag första gången var på konsert när min dotter börjat musikklass och 100 fjärdeklassare sjöng Astrid Lindgrensånger unisont – den klangen nockade mig helt.

E-post: ordforande@korledare.se

Namn: Anna Rosén, ledamot

Ålder: 42 år

Var bor du? Tullinge, söderförort till Stockholm.

Vad sysslar du med? Biträdande verksamhets-chef Haninge kulturskola.

Leder du någon kör? Ja, en sprallig lågstadiekör på Dalarö skola, en gång i veckan. Jag har aldrig haft bara en enda kör förut …

Favoritkörstycke? Åh hjälp … Singularis? Vansinnigt många! En het just nu: "Even When He Is Silent" – Kim André Arnesen.

Bästa konsertupplevelsen? Som publik – en madrigal-konsert med fantastiska Voces 8 i Helsingborg i maj. Som dirigent- min diskantkörs konsert med tidig musik förra året. Från Hildegard von Bingen till Vivaldi. Som korist- Brahms requiem med KMHKK och Allmänna sången under studietiden (dir: Cecilia Rydinger Alin).

E-post: anna.rosen@korledare.se

Namn: Björn Johansson, ledamot

Ålder: 68 år

Bor: Örebro

Syssla: Pensionär.Arbetade tidigare som musiklärare på Risbergska och Karolinska gymnasierna samt Musikhögskolan (ÖMH) i olika omgångar.

Leder du någon kör? Ja, Karolinskas Kammarkör, en gymnasiekör, sedan ett 20-tal år tillbaka.

Favoritkörstycke: Svårt; men att lyssna till, Martins Mässa; att sjunga med kören den svenska körlyriken (Wikander f a) som jag aldrig tröttnar på och som går att göra så mycket med. Annars en ny, som jag tror, okänd pärla: Andrej Makor O lux beata Trinitas.

Bästa konsertupplevelse? omöjlig fråga! Men för ett par veckor sedan Mahlers 4:e symfoni i Wien med Wiens filharmoniker. Vilket sound! Körupplevelse: Kamer från Riga (Solsånger) under körledarkonventet i Malmö/Köpenhamn.

E-post: bjorn.johansson@korledare.se

Namn: Simon Arlasjö, ledamot

Ålder: 22 år

Var bor du? Stockholm sedan drygt ett år tillbaka, innan dess Uppsala.

Vad sysslar du med? Jag pluggar på KMH sedan förra hösten, på kandidatprogrammet i kördirigering, där jag trivs mycket bra. Jag ser nu fram emot att även få engagera mig i FSK:s arbete med allt vad det innebär!

Leder du någon kör? Ja. Jag leder damkören UDK Discordia i Uppsala, och utöver det blir det en del kortare och längre vikariat i andra olika körer.

Favoritkörstycke? Oj en svår fråga, det finns ju så många ... Men ett fantastiskt stycke som kommer upp i tankarna är Pendereckis Song of Cherubim – magisk!

Bästa konsertupplevelsen? Svårt att välja även här ... Men den första jag kommer att tänka på är min senaste konsert med Discordia – körens 5-årsjubileumskonsert nu i höst där vi gjorde ett ambitiöst och varierat program med många pärlor ur den växande repertoar-skatten för damkör. Kören var i högform och vi skapade fin musik tillsammans.

E-post: simon.arlasjo@korledare.se

Namn: Susanna Lindmark, sekreterare

Ålder: 51 år

Var bor du? Jag bor i Piteå i Norrbotten. Har rötter i Stockholm och är upp-vuxen i Kiruna. Vistas helst i vårt sommarhus vid havet på sommaren och i Riks-gränsfjällen på vårvintern.

Vad sysslar du med? Jag är konstnärlig ledare för kören Arctic Light på deltid och frilansar som kompositör, körledare och sångare. Jag går en internationell Master i komposition vid Musikhögskolan i Piteå.

Leder du någon kör? Jag leder Arctic Light sedan 14 år.

Favoritkörstycke? Figure Humaine är ett underbart körstycke tycker jag – jag blir helt knockad av det varje gång.

Bästa konsertupplevelsen? Svårt att välja! Jag blev väldigt berörd av en konsert i Trondheim i höstas med kören Cantus och Nidarosdomens Jentekor bl a. Annars kommer en konsert med Jonas Knutsson och Johan Norberg högt på listan, eller Ale Möller med musiker. Grymma musiker allihop.

E-post: susanna.lindmark@korledare.se

Namn: Ulrika Emanuelsson, ledamot

Ålder: 53 år

Var bor du? I Lund

Vad sysslar du med? Jag är tonsättare, dirigent och sångare.

Leder du någon kör? Ja, Carolinae Damkör

Favoritkörstycke? Hm ... svårt, det finns ju så många! Vissa för att de är fantastisk musik, andra för att de är sångbara och njutbara att sjunga. Ingvar Lidholms ... a riveder le stelle, Eric Whitacres Leonardo dreams of his flying machine, Sven- David Sandströms Agnus Dei, Joby Talbots Path of Miracles för att nämna några.

Bästa konsertupplevelsen? Det går knappt att utse en av alla fantastiska musikupplevelser jag haft förmånen att få vara med om, men en som står färskt i sinnet är en jag just hade med min egen ensemble – en konsert mitt ute i skogen med magisk musik och enkla ljus för en publik ihopkurad i mossan och djupt lyssnande allt medan skymningen sakta föll – den kommer att finnas med mig länge! Som konsertbesökare – en fantastisk konsert med Estonian Male Choir under Europa Cantat i Tallinn i somras. De inledde med Arvo Pärts De profundis. Så djupt, tätt och intensivt med dessa makalösa röster!

E-post: ulrika.emanuelsson@korledare.se


Namn: Örjan Klintberg, kassör

Ålder: 61 år

Var bor du? I Visby och så ofta det går i Hablingbo. Lite för ofta på hotell.

Vad sysslar du med? Jag är VD för Wessmans Musikförlag där jag jobbat sedan 1983. Basist på frilansbasis sedan länge.

Leder du någon kör? Nej, jag är inte ens körledare. Däremot har jag sjungit en del i kör. Just nu på dispens i Riksantikvarieämbetets personalkör och i Kulturföreningen Vilda Fåglars vokalgrupp.

Favoritkörstycke? Rautavaaras Vigilia är snygg. Jag tycker om att sjunga Anders Nybergs arr på Aftonens sång, den är vacker.

Bästa konsertupplevelsen? Rigmor Gustafsson och radio.string.quartet.vienna på jazzklubben i Visby. Bästa körkonserten är nog den i Nidarosdomen under den Nordiska körledarkonferensen i år med Cantus, Nidarosdomen flickkör och Schola Sanctae Sunnivae.

E-post: kassor@korledare.se

Vill du annonsera här?
Klicka här för info

Md ejeby banner 36x250
Md annons wessmans
Md gehrmans2018
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub