Program

Fredag 13 oktober


11.30–13.00 Registering

Missionskyrkan, Multihallen

Registreringen öppnar kl 11.30, med utdelning av konventspåse och namnskylt. Notutställningen öppnar i samma lokal.
Anländer du efter kl. 13.00 och inte hinner registrera dig,ta då kontakt med någon i styrelsen för att registrera dig.

13.00–14.30 Invigning

Missionskyrkan, Kyrksalen

Styrelsen i FSK hälsar välkomna till årets konvent.
Invigningstal av kulturminister Parisa Liljestrand.
Årets Körledare 2023 presenteras, UNGiKÖR delar ut Årets Barn- och Ungdomskörledare 2023 (UNGiKÖR) och stipendiaterna från Madeleine Ugglas Stipendiefond presenteras.
Uppsala Musikklasser, Trio X och Linnékvintetten medverkar. Som avslutning sjunger vi FSK:s fanfar av Ulrika Emanuelsson.

14.30–15.15 Fika och notutställning

Missionskyrkan, Multihallen

Kaffe och fikabröd serveras.

15.15–16.05 Seminarium: Årets Körledare 2023

Missionskyrkan, Kyrksalen

Årets Körledare 2023, som tillkännages under invigningen, håller ett seminarium. I samband med detta seminarium äger en extra kongress rum med fyllnadsval till styrelsen. Valberedningen föreslår Greger Fellin efter avgående Karin Oldgren.

16.15–17.00 Seminarium: Det goda ledarskapet

Missionskyrkan, Kyrksalen

Ett panelsamtal kring ledarskapsfrågor utifrån perspektivet "laget och jaget".
Om att arbeta medvetet med att bygga individen i kören, om balansen mellan att jobba med kollektivet respektive den enskilda sångaren, om fallgropar och möjligheter.
Vi möter kördirigenterna Thea Svensson (student på KMH), Lone Larsen (kördirigent och professor) och Pia Bygdéus (musiker, lektor och forskare).
Moderator Karin Oldgren.

17.00–19.00 Middag

Tid för middag på egen hand.

19.00–20.00 Konsert: Unga röster i katedralen

Uppsala domkyrka

Konsert i domkyrkan med Uppsala domkyrkas gosskör, Uppsala domkyrkas flickkör, Ulrika Edström – cello, Mattias Jagell & Rikard Olofsson – elgitarr, Mats Hansson – elbas, Mikael Björk Jelving – trummor, Johan Hammarström – orgel, Margareta Raab – dirigent.
Arrangör: Uppsala domkyrka


20.30–21.30 Konsert: Frank Martins mässa för dubbelkör

Missionskyrkan, Kyrksalen

Konsert i Missionskyrkan med Vokalensemblen Sundbyberg, dirigent: Rikard Lindberg Karlsson, och Missionskyrkans Vokalensemble Uppsala, dirigent: Markus Jonsson.
"Vi måste se varann" är de första orden i Svante Henrysons nyskrivna och innerliga körverk "Förlåtelse". Därefter blir det två klassiska mästerverk i form av J.S. Bachs motett "Jesu, meine Freude" och Frank Martins Mässa för dubbelkör.
Konserten genomförs i samarbete med Uppsala Missionskyrka, Equmeniakyrkan.

21.30 Körledarpub

Scandic Uplandia


Lördag 14 oktober


09.00–10.30 Repertoargenomgång

Missionskyrkan, Kyrksalen

Som traditionen bjuder bjuder lördagsmorgonen på en effektiv genomgång av den senaste utgivningen från förlagen av radarparet Helene Stureborg och Karin Oldgren.

10.30–11.00 Fika och notutställning

Missionskyrkan, Multihallen

Kaffe och fikabröd serveras.

11.00–12.00 Seminarium: Den moderna gosskören

Missionskyrkan, Kyrksalen

Seminarium om pojkars sång med Lovisa Kronstrand Alinder (organist och ledare för Linköpings gosskör), Joakim Olsson Kruse (körledare och organist i Västerås domkyrka), Karin Skogberg Ankarmo (ledare för Stockholms Gosskör) och Margareta Raab (organist och körledare i Uppsala domkyrka).
Moderator: Urban Westerlund (ledare för Kammarkören Non Silentium).
I samarbete med Sensus och Svenska kyrkans gosskörsförening.

12.00–13.00 Lunch

Missionskyrkan, Multihallen

Musikklasslärare uppmuntras att äta lunch tillsammans för nätverkande och byta erfarenheter.

13.00–13.45 Lunchkonsert

Missionskyrkan, Kyrksalen

Här får vi lyssna till Uppsala kulturskolas barnkörer under ledning av Helena Parrow, Magnus Fagerberg och Mikaela Tännérus Baltzari. Sollentuna Soul Children och Soul Teens under ledning av Ulrika Ardin Dabo.

14.00–14.45 Seminarium: Sångskola för män

Missionskyrkan, Kyrksalen

Lars Lind är körledaren som gick till roten av problemet med de allt glesare leden i herrstämmorna och drog igång en "Sångskola för män". En populär verksamhet som spridit sig över landet. Hör Lars berätta om hur det började, vilka resultat kan han se och vilka lärdomar han dragit.

14.45–15.15 Fika och notutställning

Missionskyrkan, Multihallen

Kaffe och smörgås serveras.

15.15–15.30 Körcentrumen informerar

Missionskyrkan, Tovensalen

Körcentrum Nord, Körcentrum Syd och Körcentrum Väst är på plats för att presentera sig och informera om sin verksamhet.

15.30–16.15 "Fem M" med Jonas Engström

Missionskyrkan, Tovensalen

Med rötterna i den afroamerikanska körtraditionen, där hoppet, samspelet och delaktigheten är centrala, delar kör- och kursledare, tillika Årets Körledare 2022 Jonas Engström med sig av sina erfarenheter kring musiken som en mötesplats i Helsingborgs Världskör, "Musik som medicin – en väg till existentiell hälsa" och som en verklig kraft till förändring i samhället. En ton i taget.

17.00–18.30 Stor körkonsert med uruppförande

Missionskyrkan, Kyrksalen

Redan inför konventet 2020 beställde FSK ett verk av Mia Makaroff, för barnkör och vuxenkör – "Världens barn". Verket avslutar konserten som först bjuder musik för blandad kör, damkör och manskör. Stor klangvariation och musik med spännvidd av Gustav Mahler, Darius Milhaud, Pär Olofsson, Stina Tordby, Arvo Pärt, Susanne Rosenberg med flera.

19.30 Bankett

Hyllan, Uppsala Saluhall

Och nu blir det fest! – mat och dryck, musik av manskören Sönerna under ledning av Martin Hellberg och dans till storbandet Attraktionsorkestern.Söndag 15 oktober


10.00–11.30 Workshop: Choir and movement

Alfvénsalen

Workshop med Stephan Lutermann och Lars Scheibner om deras arbete med kören CHOREOS. De berättar: "I vårt sceniska arbete försöker vi få fram det bästa soundet genom känslor och att använda våra kroppar, ytor och rörelser. Vårt mål är att försöka få sångarna att hitta musikens undertexter för att skapa egna inre bilder som leder fram till ett naturligt scenframträdande. En tydligt inre bild och tydliga instruktioner frammanar ett tydligt kroppsspråk och motverkar konstlat sjungande. Det hjälper sångarna att visa känslor genom sin sång. I vår workshop kommer vi att visa några övningar som hjälper till att skapa en medvetenhet för att sjunga i 3D – sång, rum och rörelse."

11.30 Avslutning

Alfvénsalen

Stärkta, uppfyllda, säkert trötta men glada avslutar vi konventet tillsammans och ser fram emot när vi ses igen.Föreningen Sveriges Körledares konvent arrangeras i samarbete med Kulturens bildningsverksamhet, Uppsala Missionskyrka och Uppsala domkyrka.

Md ejeby banner 36x250
Md banner eea2024 ko rledaren 250x108px
Md webp.net gifmaker
Md gehrmans
Gehrmans Musikförlag
Md banner notpoolen 2021

Vill du annonsera här?
Klicka här för info

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub