Program

Fredag 13 oktober


Invigning

Styrelsen i FSK hälsar välkomna till årets konvent.
Invigningstal av kulturminister Parisa Liljestrand.
Årets Körledare, Årets Barn- och Ungdomskörledare (UNGiKÖR) och stipendiaterna från Madeleine Ugglas Stipendiefond presenteras.
Uppsala Musikklasser, Trio X och Linnékvintetten medverkar.
Som avslutning sjunger vi FSK:s fanfar av Ulrika Emanuelsson.

Det goda ledarskapet

Ett panelsamtal kring ledarskapsfrågor utifrån perspektivet "laget och jaget".
Om att arbeta medvetet med att bygga individen i kören, om balansen mellan att jobba med kollektivet respektive den enskilda sångaren, om fallgropar och möjligheter.
Vi möter kördirigenterna Thea Svensson (student på KMH), Lone Larsen (kördirigent och professor) och Pia Bygdéus (musiker, lektor och forskare).
Moderator Karin Oldgren.

"Unga röster i katedralen"

Konsert i domkyrkan med Uppsala domkyrkas gosskör, Uppsala domkyrkas flickkör, Johan Hammarström – organist, Margareta Raab – dirigent.
Arrangör: Uppsala domkyrka


Frank Martins mässa för dubbelkör

Konsert i Missionskyrkan med Vokalensemblen Sundbyberg, dirigent: Rikard Lindberg Karlsson, och Missionskyrkans Vokalensemble Uppsala, dirigent: Markus Jonsson. Text: "Vi måste se varann" är de första orden i Svante Henrysons nyskrivna och innerliga körverk "Förlåtelse". Därefter blir det två klassiska mästerverk i form av J.S. Bachs motett "Jesu, meine Freude" och Frank Martins Mässa för dubbelkör.
Konserten genomförs i samarbete med Uppsala Missionskyrka, Equmeniakyrkan.


Lördag 14 oktober


Repertoargenomgång

Som traditionen bjuder bjuder lördagsmorgonen på´en effektiv genomgång av den senaste utgivningen från förlagen av radarparet Helene Stureborg och Karin Oldgren.

"Den moderna gosskören"

Seminarium om pojkars sång med Lovisa Kronstrand Alinder, Joakim Olsson Kruse, Karin Skogberg Ankarmo och Margareta Raab. Moderator: Urban Westerlund.
I samarbete med Sensus och Svenska kyrkans gosskörsförening.

Lunchkonsert

Här får vi lyssna till barnkörer från Uppsala kulturskola under ledning av Helena Parrow och Sollentuna Soul Children & Soul Teens under ledning av Ulrika Ardin Dabo.

"Fem M" med Jonas Engström

Med rötterna i den afroamerikanska körtraditionen, där hoppet, samspelet och delaktigheten är centrala, delar kör- och kursledare, tillika Årets Körledare 2022 Jonas Engström med sig av sina erfarenheter kring musiken som en mötesplats i Helsingborgs Världskör, "Musik som medicin – en väg till existentiell hälsa" och som en verklig kraft till förändring i samhället. En ton i taget.

Stor körkonsert med uruppförande

Redan inför konventet 2020 beställde FSK ett verk av Mia Makaroff, för barnkör och vuxenkör. Detta kommer att framföras under årets konvent på en storslagen körkonsert med inte mindre än 4 medverkande körer – La Cappella, Västgöta Nations Manskör Korgossarna, Uppsala Vokalensemble och Uppsala Musikklasser.


Bankett

Och nu blir det fest! – mat och dryck, musik av manskören Sönerna under ledning av Martin Hellberg.

Söndag 15 oktober


"Choir and movement"

Workshop med Stephan Lutermann och Lars Scheibner om deras arbete med kören CHOREOS. De berättar: "I vårt sceniska arbete försöker vi få fram det bästa soundet genom känslor och att använda våra kroppar, ytor och rörelser. Vårt mål är att försöka få sångarna att hitta musikens undertexter för att skapa egna inre bilder som leder fram till ett naturligt scenframträdande. En tydligt inre bild och tydliga instruktioner frammanar ett tydligt kroppsspråk och motverkar konstlat sjungande. Det hjälper sångarna att visa känslor genom sin sång. I vår workshop kommer vi att visa några övningar som hjälper till att skapa en medvetenhet för att sjunga i 3D – sång, rum och rörelse."


Detta är merparten av programmet. Detaljerat program kommer med nummer 3 av tidningen Körledaren och här på hemsidan i september.

Föreningen Sveriges Körledares konvent arrangeras i samarbete med Kulturens bildningsverksamhet, Uppsala Missionskyrka och Uppsala domkyrka.

Md ejeby banner 36x250
Md banner eea2024 ko rledaren 250x108px
Md webp.net gifmaker
Md gehrmans
Gehrmans Musikförlag
Md banner notpoolen 2021

Vill du annonsera här?
Klicka här för info

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub